SUJUVA-hanke

SUJUVA maahanmuuttajan koulutuspolku Lapissa -hanke

Hankkeen tavoitteena on alueellista yhteistyötä tiivistämällä sujuvoittaa maahanmuuttajien koulutuspolkuja sekä edistää kaksisuuntaista kotoutumista. Hankkeessa kehitetään Suomen kielen/YTO-aineiden opetusta, kielitietoista oppimista ja työpaikalla järjestettävää koulutusta. Lisäksi kehitetään osaamisen tunnistamista ja tunnustamista, henkilökohtaistamisprosessia ja ohjaamista soveltuviin koulutuksiin. Väyläopintoja kehitetään yhteistyössä.

Hanketta koordinoi Ammattiopisto Lappia ja mukana on useita koulutuksen ja valmennuksen järjestäjiä, mukaan lukien Tornion Työvoimalasäätiö. Työvoimalasäätiön koulutusvalmentaja toteuttaa koulutusvalmennusta oppilaitosyhteistyössä asiakkaille, jotka tarvitsevat tukea opintoihinsa sekä tuottaa selkomateriaalia. Koulutusvalmentaja tukee oppilaitosten työtä valmentaen ja varmistaen oppimista työssä sekä seuraa ja dokumentoi etenemistä oppilaitokselle. Tuki varmentaa opintopolun sujuvuuden yli kaikkien nivelvaiheiden.

Ammattiopisto Lappian sivut aiheeseen liittyen: http://www.lappia.fi/lappia/ajankohtaista/uutiset/uutisen-tiedot?NewsID=365

Ota rohkeasti yhteyttä:

Anna Mikkola, koulutusvalmentaja
Puh: 040 635 4867