Duunix - nuorten työhönvalmennus

Duunix - nuorten työhönvalmennus projekti on Ely-keskuksen rahoittama kolmivuotinen projekti (2014-2017). Projektin kohderyhmään kuuluvat kaikki ammattikoulutetut alle 29- vuotiaat nuoret sekä alle 30-vuotiaat vastavalmistuneet nuoret. Duunixin tavoitteena on löytää jokaiselle oma polku avoimille työmarkkinoille. Polku rakennetaan asiakkaiden tavoitteiden mukaan. Nuori joka aloittaa yhteistyön duunixin kanssa on mukana projektissa omasta tahdostaan ja prosessissa kuunnellaan vahvasti nuoren toiveita.

Nuoret voivat tulla Duunixiin eri väylien kautta. Suurimmaksi osaksi asiakkaat ovat ohjautuneet TE-toimiston kautta, mutta paljon on nuoria jotka ovat itse ottaneet yhteyttä. Jokainen nuori pyritään tapaamaan mahdollisimman nopeasti yhteydenoton jälkeen. Ensimmäisellä kerralla kartoitetaan tavoitteet ja elämäntilanne. Yhdessä mietimme suuntaa tulevaan. Onko tavoitteena työllistyminen, työkokemuksen saanti tai lisäkoulutuksen tarve. Näillä tiedoilla lähdemme rakentamaan polkua kohti tavoitetta. Jos duunix ei ole sillä hetkellä nuorelle oikean aikainen palvelu, on nuoret ohjattu toiseen palveluun. Toiminnoissa vahvistetaan nuoren työelämävalmiuksia erilaisten valmennusmenetelmien avulla. Viikottain järjestettävässä NavigoiDuuniin- valmennuksessa nuorella on mahdollisuus esimerkiksi laatia työnhaun asiakirjat ajantasalle ohjatussa ympäristössä.

Duunix- projektin työntekijät tekevät vahvasti yritysyhteistyötä ja kartoittavat avoimia paikkoja työnantajia tavaten. Näin ollen henkilökunnalla on vahva tietämys tämän hetkisestä työmarkkinatilanteesta Tornion alueella. Olemme valmiita antamaan tukea niin nuorelle kuin työnantajallekkin.


ELY-Keskus
Työvoimalasäätiö
Työvoimalasäätiö

Ota rohkeasti yhteyttä:

Sanna Rasi, Projektityöntekijä
Puh: 040 669 5188

Kulleronkatu 7
95400 Tornio